מתנה בגין איחור בתשלום – ריבית

שאלה:

שלום. חברה לוותה ממני סכום כסף, והתעכבה זמן רב מלהחזיר. כשהחזירה את הכסף התנצלה על העיכוב והביאה לי חפיסת שוקולד לאות התנצלות. האם מותר לי לקבל את השוקולד או שיש בכך איסור ריבית?

תשובה:

שלום וברכה,

החפיסה שניתנה עבור איחור התשלום יש בכך איסור ריבית, ואסור ללווה לתת את חפיסת השוקולד, וכן אסור למלווה לקבל.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום,
    בכסף מעשרות אם היא הייתה מעבירה לך את המעשרות גם בלי ההלוואה מותר לקבל את הכסף, אבל יש לתת את הכסף בנפרד מהפירעון.
    אם העבירה לך את המעשרות רק בגלל איחור התשלום יש איסור ריבית בקבלת המעשרות.