חנוכה – אורח

שאלה:

בס״ד
שלום.
אני מדליק מדי שנה נרות חנוכה אצל אמא שלי וישן במקום אחר, האם אני צריך להדליק ולברך גם בבית שאני ישן בו? (אני אשכנזי)

תשובה:

שלום וברכה

כדי שתוכל להדליק בבית אמך, צריך שזה יהיה מקום שבו אתה סועד את ארוחותיך, אדם לא יכול להדליק נרות חנוכה במקום שאינו גר בו. אולי תוכל להדליק שם בשליחותה ועבורה, אבל לא תצא בכך ידי חובה, אלא אם כן אתה סמוך על שולחנה. אולי תסביר יותר כיצד אתם חיים ונסייע יותר מדוייק.

חנוכה שמח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה.
    אני גר עם אבא ואמא שלי גרה בבית אחר, שבתות וחגים אנחנו עושים תמיד כולם אצל אמא, הסעודות וכו. ובחנוכה בדרך כלל אנחנו מתאספים כל המשפחה אצל אמא ומדליקים שם חנוכיה.

  2. אם כך, עליך להדליק בבית שלך עם אביך אחר כך, לא יוצאים ידי חובה בהדלקה אצל אמא ככל שאתם לא גרים שם, רק מתארחים לשבת. אמנם אם תאכלו שם סעודה יתכן שכן יועיל, כי בעצם דינכם כאדם שיש לו שני בתים, אבל זה קצת מפוקפק.