נר חנוכה כמה מניינים בבית כנסת

שאלה:

1. בימי הקורונה, שמספר המתפללים מוגבל בתוך אולם בית הכנסת, ומתקיימים בו כמה וכמה מניינים. והנרות שהודלקו במניין הראשון כבר כבו בהמשך. האם ידליקו ויברכו שוב?.
2. כנ"ל במבנים ארעיים כאוהלים, כשהדליקו במניין אחד, ומיד כיבו בסיום התפילה, ובהמשך הערב מתקיימים שם עוד מניינים, האם ידליקו שוב בברכה?

תשובה:

כיון שכבר הדליקו בבית הכנסת זה במנין הראשון, אין להדליק שוב בברכה, ראה שו"ת משנה שכיר או"ח סי' רב.

חנוכה שמח.