חתונה ביום וסעודה בלילה האם מברכים שוב ז׳ ברכות בלילה?

שאלה:

שלום רב
חתונה נעשתה מבעוד יום, והסעודה החתן עושה אותה בלילה ממש. האם מברכים שוב הז׳ ברכות בבירכת המזון? תודה.
בברכה. מימון

תשובה:

שלום רב,

כן אומרים שבע ברכות גם בברכת המזון שנעשה בלילה. יש ניתן בפוסקים במקרה כזה הם מונים את ימי השבע ברכות מיום החופה או מהלילה שאז עשו את הסעודה הראשונה. ראה ברמ"א סי' סב סעי' ו'. ובחלקת מחוקק שם. בפתחי תשובה סקי"ב הביא בשם הכנסת יחזקאל שמונים מיום שעשו את הסעודה הראשונה. אולם דעת רוב הפוסקים שמונים מיום החופה, ראה בסידור דרך החיים, וכף החיים או"ח סי' קלא ס"ק סט ועוד.

מקורות:

הרמ"א שם: עד כמה מברכים ברכה זו, אם היה אלמן שנשא אלמנה, מברכין אותה ביום ראשון בלבד. ואם בחור שנשא אלמנה, או אלמון שנשא בתולה, מברכין אותה כל שבעת ימי המשתה. ואלו שבעה ימים מתחילין מיד לאחר שבע ברכות שברך בראשונה (תשובת הרא"ש כלל כ"ו):

ודברי החלקת מחוקק: מתחילין מיד לאחר שבע ברכות:    לאפוקי שלא נאמר שיתחילו ז' ימי משתה מאכילה ראשונה ע"ש כלל כ"ו וע' מ"ש הב"י בשם רבינו ירוחם אם נשתהה זמן מרובה בדרך דמשמע דלא כתשו' הרא"ש ולפי פי' הב"י אפשר דגומר ז' ימי המשתה קאמר: