הבדל בין השאלת ספר להשאלת קורס אינטרנטי

שאלה:

שלום רב
אני וחבריי דנו בסוגייה שבסופו של דבר לא הגענו אל התשובה..
קיים קורס דיגיטלי בשוק ההון.
חבר אחד קנה את הקורס וטען שאם נלמד במשותף יחשב כגזל..
הסכמנו עם מה שהוא אמר ותיכננו אני ועוד חבר לקנות כל אחד בנפרד את הקורס.
לאחר שדנו בדברים שוב, נשאלה השאלה מה ההבדל לדוגמא בין לקנות ספר ולהעביר אותו הלאה לבין לקנות את הקורס ולתת לחבר ללמוד ממנו גם כן ?
מה הבדל בין לקנות במשותף את הקורס ולהשתמש בו ביחד לבין לקנות ספר או אפילו חומרי יותר חקה ולהשתמש בהם ביחד?
האם קניית הקורס במשותף תיחשב לגזל, אם כן למה? אם לא למה?
ונשמח לדעת מניין מקור המידע..
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

כשרוכשים ספר רוכשים את הספר ולא את הקריאה בו לאדם בודד, ולכן מותר להשאיל את הספר או לתרום אותו לבית מדרש שילמדו בו רבים. בשונה מרכישת קורס שהרכישה היא הלמידה לאדם בודד – מלמדים את החוכמה לאדם בודד, ולכן אין זכות להעביר לאדם אחר.