דילוגים בשחרית, כדאי?

שאלה:

שלום הרב,
בתפילת שחרית בציבור שמתפלל בקצב 'לא איטי', עדיף להתפלל לאט ולהגיד יהי רצון, פתח אליהו, פרשת העקדה וקורבנות או לדלג?

תשובה:

הכי טוב זה לבוא כמה דקות קודם ולהספיק לומר הכל, במידה וזה לא אפשרי או לא הספקת, עדיף לדלג כדי להגיע לשמונה עשרה עם כולם, סדר הדילוג יש בו הרבה פרטים המבוארים בשולחן ערוך וןמשנה ברורה בסי' נב. בכל מקרה פתח אליהו ועקדה הם ראשונים לדילוג כיון שאין חיוב לאומרם. בקרבנות מה שהכי חשוב זה התמיד ואחר כך קטורת. השאר אפשר גם לדלג במצב כזה. אם זה לא מספיק תשאר יותר מפורט.

בהצלחה