תלמוד תורה

שאלה:

שלום וברכה.
הרב עובדיה זצ"ל בספר יביע אומר פוסק שאדם חייב ללמוד הלכה כדי לצאת ידי חובת תלמוד תורה וכפי הרבה אחרונים שכך סוברים ואין די בגפ"ת, השלאה היא איזה לימוד הלכה זה אמור להיות? כלומר מה הגדר?
אדם למשל שלומד הלכות פסוקות ספרי קיצורים וכדומה שאין בהם עיון כלל או אפילו משנה ברורה [שיש בו יותר עיון אע"פ שהכל מסוכם] יוצא ידי חובת תלמוד תורה ?

תשובה:

יוצא ידי חובה, אבל כמובן לימוד גמרא שהוא כולל הכל גם תנ"ך גם משנה גם גמרא והלכה, בו מקיימים מצוה זו בהידור, כדברי התוס' הידועים בענין זה.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. תודה.
    " אבל כמובן לימוד גמרא שהוא כולל הכל גם תנ"ך גם משנה גם גמרא והלכה, בו מקיימים מצוה זו בהידור "
    בסדר, אבל זו לא דעת הרב עובדיה שהוא כותב להדיא שבגמרא לבד לא יוצאים ידי חובה, ולכן הוא כותב שבעל בית שאין לו פנאי ללמוד גם גמרא וגם הלכה, ילמד הלכה.

  2. ודאי, אבל זה לא הטעם שהוא כותב שם עיין ותראה אגב זה לא הכי מדויק לומר שזו דעת הרב עובדיה כי הרב עובדיה כידוע אינו פוסק מסברא אלא מבוסס על פוסקים, כמדומני שזו גם דעת הפרישה בבית יוסף בהלכות תלמוד תורה ובא לאפוקי השיטה המקילה שסוברת שהתלמוד הוא בלול בהכל ולכן סגי בגמרא