בניה על גג משותף

שאלה:

שלום רב
בנין דו קומתי, השכן מלמטה רוצה לבנות יחידת דיור נוספת על חצי מגג הבנין שכן הגג איננו מוצמד לאף אחת מהדירות .

תשובה:

שלום וברכה,

גג שלא מוצמד לאחת בדירות הרי הוא גג משותף לכלל הדיירים ואין רשות לדייר אחד לבנות על הגג או על חצי מהגג ללא קבלת רשות מפורשת מהדיירים.

אם מדובר בבניין שיש בו שני דיירים והאחד רוצה לחלק את השטח המשותף ולבנות על חצי מהגג, אם אין סיבה מוצדקת לעיכוב, לא ניתן לעכב בעדו.

בהצלחה.