תשלום חשמל במושכר

שאלה:

אני משכיר יחידת דיור שבניתי על גג דירתי, סוכם ביני ובין השוכר שהוא משלם בין השאר על החשמל לפי שימוש, האם אני רשאי [בלא ליידע את השוכר] לכלול בחיוב על החשמל חלק מן התשלום קבוע שאני משלם לחברת החשמל ?
במידה ולא, מה הנני אמור לעשות עם כמה שוכרים לשעבר שגביתי מהם כנ"ל ללא ידיעתם ?

תשובה:

שלום וברכה,

מותר למשכיר לחייב את השוכר לשלם על התשלום הקבוע לפי יחס השימוש. התשלום הקבוע הוא חלק מהתשלום של החשמל ולכן השוכר צריך להשתתך גם בחלק מתשלום הקבוע.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הרב כתב "התשלום הקבוע הוא חלק מהתשלום של החשמל".
    כפי הידוע לי התשלום הקבוע הוא בעיקר על העמדת התשתית, א"כ מסתבר שחיוב זה מוטל על בעל התשתית, והשוכר אף שהוא נהנה ממנה, מ"מ המשכיר גם נהנה מעצם ההשכרה, וכחלק מהעמדת המושכר הוא צריך להעמיד תשתית של חשמל.
    יותר מכך, החיוב של בעל הדירה בתשלום הקבוע הוא מכח החוזה בינו ובין חברת החשמל, חוזה זה לא מחייב את שוכר היחידה, אא"כ סוכם כך במפורש ביניהם, אי לכך היה מן הדין שרק אם מיידע את השוכר יכול לחייבו.

    אשמח לתשובה מנומקת יותר.

  2. כל משתמש בחשמל משלם תשלום קבוע פלוס תשלום לפי צריכה. ולכן התשלום הקובע צריך להתחלק בין השוכר למשכיר מאחר ולא ניתן לקבל חשמל ללא התשלום הקובע, ויש לראות זאת כחלק מתשלומי החשמל. שניהם שותפים בשימוש החשמל ועליהם לשלם את כל המחיר החודשי.