כשרות גל סיכה

שאלה:

מוכרים כיום נוזלי סיכה בטעמים(ky וכו'). רציתי לדעת האם צריכים הכשר לכזה דבר?

תשובה:

לא צריך כשרות.

יום טוב.

הצטרף לדיון

7 תגובות

  1. הרב הבין שרק סכים הנוזל על הגוף ולכן התיר,
    אך כונת השואל האם מותר שיכנס לפה הנוזל , ובודאי צריך כשרות כיון שיש לזה טעם וראוי לאכילת כלב ולא גרע מתרופות עם טעם שצריכים כשרות.

  2. השואל כתב במפורש שהוא מדבר על ג'ל בסגנון KY.
    וזה רעל… אף אחד לא יכניס אותו לפה, וודאי שלא לזה התכווין השואל.. [אולי א' המגיב חשב ככה בגלל שהשואל כתב שהג'ל בטעמים…]

  3. מה הדין ג'ל בטעמים כגון דורקס שנכנס לפה, חדא לא נועד לאכילה רק טעימה בחיך, תרי האם יש לחוש לפי רכיביו לאיסור כגון שומן מהחי או לא יודע מה שרגילים להכניס בממתקי חול..?

  4. היא גופא השאלה, האם הוא כשר יש רשימת חומרים פשוט אין רשמית כשרות מטעמים מובנים..פעם לא כל דבר היה עם "הכשר" זה לא אומר שהוא לא כשר, בפרט שזה לא כדרך הנאתו שאינן ראויים לאכילה ..