ריח רע – ברכות ותפילות

שאלה:

מה ההגדרה של ריח רע בחדר שאוסר לומר דברים שבקדושה- התנהגות רוב בני האדם?
1.לדוגמא אם יש פח אשפה ורק כשמתקרבים יש ריח רע, אין סיבה לפסול את החדר עצמו?
2. מה ההגדרה של ריח רע כשמתקרבים- לפי תוך ד' אמות או ממש מקרוב?
3. אותו הדין כולל דברים שבקדושה החמורים יותר כמו קריאת שמע ושמונה עשרה?
4. האם יש הבדל בין אשכנזים לספרדים בשאלות אלו?

תשובה:

שלום וברכה

הכלל הוא תמיד להרחיק ד' אמות ממקום שכלה הריח, כלומר במקום שאתה מפסיק להרגיש את הריח הרע, משם להתרחק ארבע אמות. ראה כל הפרטים בהקדמת המשנה ברורה לסי' עט.

אין הבדל בין אשכנזים לספרדים.

לא תקפיד עלי אם אומר לך משהו אישי, נראה לי שיש לך סוג של חרדה אובססיבית מהנושא הזה, יותר מידי אתה עוסק בו וכבר זמן רב מאוד, אני מציע לפנות לייעוץ מקצועי בענין זה, חבל לסבול לחינם, אני מבין שבודאי אתה כל הזמן חושש ומקפיד ובודק יש ריח או לא, איזה בגד מה אמרתי ומה חשבתי והיכן, זה לא בריא…

בהצלחה