זמן תפילה

שאלה:

שלום רב.
רציתי לדעת האם ניתן להתפלל שחרית גם אחרי סוף זמן שחרית? אבא שלי אמר שיש חבדניקים שמתפללים אפילו עד 12 בצהרים.
אשמח לדעת את הדיוק בעניין.
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אם בשלחן ערוך כתוב שזמן תפילה הוא עד שעה רביעית [זמנית ביום] וכפי הזמן המתפרסם בלוחות הנשה, הרי שזה הזמן… אלא שאמרו חז"ל שאדם שנאנס ולא התפלל תפילה בזמנה, יכול עדיין להתפלל עד חצות, ואף שהפסיד שכר תפילה בזמנה, עדיין שכר תפילה בידו. כלומר הוא הפסיד את המצוה של תפילת שחרית שיש לה זמן, אבל עדיין יש חובה להתפלל עד חצות. לכן חלילה להפסיד זמן תפילה, אבל מי שזה כבר קרה לו, חלילה להמנע מלהתפלל, אלא יתפלל עד חצות.