תשלום וועד הבית בהוספת דיירים לבניין

שאלה:

בס"ד
שלום לכבוד הרב: דייר חדש קנה אצלנו בבניין את קומה רביעית, פיצל את הבית , ובנוסף לגג עשה 3 בתים כך שגרים היום 3 משפחות שונות ואנחנו בבניין כעת 10 משפחות במקום 8,
השאלה שלי בתור ועד:(ובהסכמת הדייר שבקומה רביעית) אם דוגמא צריך להחליף צינור מים שהתפוצץ האם אני מחלק את הנזק ל-8 או ל-10 ?
ושאלה למעשה: אנחנו צריכים להחליף דלת במעלית שעולה 12000 ש"ח אני חילקתי את התשלום ל-8 דיירים כי זו דלת בת 40 שנה שכבר היו צריכים להחליף אותה לפני שנתיים , אך שאר הדיירים חולקים עלי ובקשו לשאול רב בטענה שכעת המעלית מקולקלת ואם רוצים לתקן אותה כולם משתתפים כך שהדייר בקומה רביעית משלם 3 חלקים מה הדין?
בתודה מראש על התשובות

תשובה:

שלום וברכה,

הגבייה של וועד הבית מתחלקת לפי יח"ד ולכן דייר שהוסיף יח"ד, יש להוסיף אותם לגביית וועד הבית וכל דירה צריכים לשלם בפני עצמו.

לגבי חישוב הגבייה, במקום שמקובל לחלק את הגבייה לפי מ"ר, כל דירה משלמת לפי המ"ר – כולל היח"ד שנוספו לבית המשותף. ברוב המקומות בריכוזים החרדיים מקובל שהתשלום מתחלק לפי דירות ולא לפי גודל הדירה. פוסקי זמנינו סבורים שגם במקומות אלו אם יש יח"ד קטנות מאוד ביחס לכלל הדירות, שכל הדירות נמנים כ 3-4 חדרים ואילו היח"ד רק חדר אחד, הם ישלמו חצי או שני שליש מכלל הדיירים. ואם הדירה בגודל של שני חדרים חייבים היח"ד שנוספו לשלם כלל הדיירים.

אם היח"ד שנוספו הם מושכרות, חייבים השוכרים לשלם הוצאות שוטפות – ניקיון חשמל וביטוח מעלית. אבל הוצאות חריגות כגון החלפת דלת של מעלית שיפוץ לבניין וכדומה מוטל על המשכיר ולא על השוכרים. ובמקרה כזה המשכיר יצטרך לשלם כפול מכלל הדיירים.

בהצלחה.

מקורות:

ראה עלון המשפט גיליון מספר 42 – 44.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. נחלקו פוסקי זמנינו האם חייבים הדיירים של הקומת כניסה או דיירים שי שלהם כניסה מהצד האם חייבים להשתתף בהוצאות של המעלית. אולם אם יש צד רחוק שאותם דיירים משתמשים לכו"ע חייבים. ולגבי ביטוח המעלית כולם חייבים. ורק בהוצאות התקנה או החזקה שוטפת נחלקו הפוסקים, ואנו הוכחנו בארוכה כשיטות שחייבים כולם להשתתף – גם קומת כניסה והכניסות שמחוץ לבניין.
    ראה כאן https://din.org.il/2020/03/11/%d7%aa%d7%99%d7%a7%d7%95%d7%9f-%d7%9e%d7%a2%d7%9c%d7%99%d7%aa-%d7%9c%d7%93%d7%99%d7%99%d7%a8%d7%99%d7%9d-%d7%a9%d7%92%d7%a8%d7%99%d7%9d-%d7%91%d7%a7%d7%95%d7%9e%d7%aa-%d7%9b%d7%a0%d7%99%d7%a1%d7%94/

  2. מודה לכם מאד על התשובה רק בבקשה אם תוכלו לחדד, המשכיר הפך את הבית שלו עם הגג ל3 דירות שלכל אחת יש יותר מ2 חדרים הוא הבין מהתשובה שהוא משלם כפול מכל דייר , ואני הבנתי שהוא צריך לשלם 3 פעמים על עצמו ועל 2 הדירות שהוא בנה, מה האמת?