תשובה על בגידה

שאלה:

שלום אני בתהליכי גירושים ופרודים שנה וחצי פחות או יותר בתקופה אחרונה להכרתי משהו ולצערי חטאתי עם הבחור אני יודעת שעברתי את הקו האדום ואני בוכה על זה ומתחרטת איך אני עושה תיקון לחטא הנוראה

תשובה:

שלום רב,

אכן המעשה חמור ביותר. איסור אשת איש הוא מהחמורים ביותר. יש כמובן גם הלשכה לכך שבמעשה זה את נאסרת לבעלך אם עוד היה סיכוי.. וכן לבועל. לגבי התשובה, דבר ראשון חובה גמורה לדאוג לכך שלא תגיעי למצב כזה שוב. כלומר, הקפדה על צניעות, על שמירת מרחק ודיבורים מיותרים עם גברים משום שזה מה שהביא אותך לידי זה, ורק כך תוכלי לבקש מחילה מבורא עולם. כי החרטה הנדרשת לחטא כזה היא חרטה עמוקה וכפי שכתב הרמב"ם בהלכות תושבה עד שיעיד עליו יודע תעלומות שלא ישוב לחטא הזה לעולם. ואי אפשר להגיע לרמה כזו כל עוד שלא מקפידים על שמירת מרחק מעבר לנדרש. עבירות אלה הם מסוג העבירות שאפילו בתורה נקבעו סייגים למרות שבדרך כלל הסייגים הם מדרבנן, כאן אפילו התורה קבעה ולא תתורו אחרי עיניכם, והיה מחניך קדוש ועוד.