חלוקת התשלום של ביטוח מעלית בין השכנים

שאלה:

האם כל הדיירים משלמים בשווה את הביטוח/תיקון המעלית, או שתלוי בקומה וגודל הדירה?

תשובה:

שלום וברכה,

כל דיירי הבית משותף צריכים להשתתף בכל ההוצאות של המעלית. לפי חוק בתים משותפים עלות של וועד הבית מתחלקת לפי המ"ר בדירה. אולם בהרבה מקומות בפרט בריכוזים החרדים נהגו לחלק את התשלומים שווה בשווה ולא לחלק לפי המ"ר של הדירות. אולם אם יש יח"ד קטנות מאוד – עד חדר וחצי, נהוג שמלשמים כחצי או שתי שליש.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אין הבדל בין הקומות. קומה כניסה שאין להם שום שימוש במעלית ואפילו לא פעמים בודדות נחלקו הפוסקים האם חייבים לשלם, והנכון שהם ישלמו ככולם.