צוואה שמזכה את הנכדים

שאלה:

שלום
הורים מבוגרים שיש להם כמה ילדים נשואים שאחד מהילדים הללו אינו בקשר עימם. הסיבה לכך היא, כיוון שהוא התגרש וניתק קשר עם הוריו בשל כעסו עליהם. הוריו כן בקשר עם כלת בנם וילדיו.
כעת, הורים אלו עומדים לפני עריכת צוואה, הם חוששים להוריש גם לבן זה מכיוון שאינם בטוחים מה יעשה בממון והאם הכסף בכלל יגיע לגרושתו ולילדיו בעתיד( מה שההורים מעוניינים כך ) . הם שואלים האם לפי דין התורה והשכל הישר, הם יכולים להוריש את ממונם ישירות לנכדים מכל ילדיהם בחלוקה בפרופורציה הנכונה. כלומר ע"פ מספר ילדיהם תחולק הירושה , אך היא תרשם ישירות על ילדי כל ילד שלהם ( הנכדים) . כך שאותו בן לא יהנה מירושתם. ( רעיון זה שהם מבקשים לבדוק, הוא בהסכמת ילדיהם האחרים אך כמובן ללא ידיעת בן זה)

תשובה:

שלום וברכה,

ניתן לערוך צוואה שאת החלק של הבן יעבור לבנים שלו. יש לערוך את הצוואה בצורה תקינה לפי ההלכה.

בהצלחה.

נ.ב. ניתן לערוך צוואה באתר דין.