מנייני חצר בשבת – הנחת סידור על רכב / עץ

שאלה:

שלום וברכה,
ראשית תודה על פעלכם
האם במניין חצר בשבת מותר לי להניח סידור על רכב שחונה שם? (שכונה דתית) מצד הלכות שבת ומצד שימוש ברכוש הזולת.
כמו כן האם מותר לי לשים את הסידור על ענף עץ שצומח במקום.
תודה
אלי

תשובה:

שלום וברכה

מותר להניח דבר על רכב חונה כיון שהוא קבוע במקומו לא ינוד על ידי המעשה, כך מבואר ברמ"א בסי' שח סעיף ג. אבל אסור להניח על עץ, חכמים אסרו כל שימוש ותליית חפץ על אילן מחשש שמא יבוא לתלוש. ראה כל הפרטים בזה בשו"ע בסי' שלו. אין חשש מצד דיני ממונות כיון שאין כל הקפדה לאנשים שלא תניח סידור על הרכב, זה לא גורם כל נזק.

שבוע טוב.