לחלק את קריאת קהלת לכמה בעלי קריאה

שאלה:

שלום הנוהגים לברך על קריאת קהלת במגילה כשרה האם יכולים לחלק את הקריאה לכמה קוראים בבקשה מקורות

תשובה:

שלום וברכה

בשעת הדחק ניתן לעשות כך, ובלבד שיכוונו לצאת ידי חובה בברכתו.

מקורות:

משנה ברורה סימן תרצב ס"ק ב

אם נשתתק הקורא באמצע המגילה דעת האחרונים דא"צ הקורא השני העומד תחתיו להתחיל בראש רק יתחיל ממקום שפסק הראשון [וכ"ש שא"צ לברך מחדש דיצאו כל הקהל בברכת הראשון] דהוא טרחא דצבורא .

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שו"ת יביע אומר חלק א – אורח חיים סימן כט
    וכמ"ש הרב פעולת שכיר על המעשה רב (סי' קעא), שחכם אחד הקשה להגר"א, שאם איתא שחיוב הוא לקרוא מגילות אלו, למה לא גזרו שלא לקראם בשבת, משום שמא יעבירנו ארבע אמות ברה"ר, כמו שגזרו לגבי מגלת אסתר, והשיב שהגזירה דרבה לא שייכא אלא בחיוב המוטל על כל יחיד ויחיד, כשופר ולולב ומגלה בזמנה, אבל קריאת מגילות הללו, לא הוקבעו כלל על היחיד כי אם על רבים, וכמו קריאת ס"ת שאם אין מנין אין חיוב כלל על היחיד, ובדבר המוטל על הרבים ליכא למגזר שמא יעבירנו ד' אמות, דרבים מדכרי אהדדי (עירובין ג). עכת"ד.
    בקריאת התורה כתוב בס' ק"מ שחוזר על הקריאה של הראשון

  2. ברור שזה חובת ציבור, אין צריך על כך ראיה, אבל זו לא סיבה שלא יוכלו לתכנן מראש שיהיו כמה בעלי קריאה, ובלבד שיכוונו לצאת בברכה, כך נראה אף שלא מצאתי משהו מפורש.