חולה קורונה שהתרפא

שאלה:

הנגוע בקורונה וניתרפא האם מיתפלל בביתו (כדי להציל אחרים)או יכול בבית כנסת? מה הדין לגבי הגומל? מברך ?
תודה. מימון

תשובה:

שלום וברכה

לא הבנתי מה הכוונה להציל אחרים? אם יש לו נוגדנים הוא גם לא מדבק, ואם יש חשש שאין לו נוגדנים הוא גם יכול להדבק, על כל פנים יש לשהמע להוראות גורמי הרפואה במקומכם אינני מתמצא מה קורה כרגע בצרפת.

לגבי ברכת הגומל, חולה שהיה מצוי בסכנת חיים, נזקק לסיוע נשימתי וכדומה יברך הגומל, אבל רק היתה לו מחלה קלה, חום כאבי שרירים וכדומה – אין לברך.

שלום וברכה

מקורות:

דברי השו"ע והרמ"א לענין חיוב ברכת הגומל: שולחן ערוך אורח חיים הלכות ברכת הפירות סימן ריט סעיף ח, וזה לשונו: בכל חולי צריך לברך, אפילו אינו חולי של סכנה ולא מכה של חלל, אלא כל שעלה למטה וירד, מפני שדומה כמי שהעלוהו לגרדום (פי' מעלות שעושין דיינים לשבת כשדנין) לידון, ואין הפרש בין שיש לו מיחוש קבוע ובא מזמן לזמן, ובין שאינו קבוע. הגה: י"א דאינו מברך רק על חולי שיש בו סכנה,  כגון מכה של חלל (טור בשם הראב"ד והר"ר יוסף וכן נוהגין באשכנז).