מקבל עיתון בלי לשלם

שאלה:

אני מנוי לעיתון יומי, ולפני חצי שנה ביקשתי לבטל את המנוי, אך הם ממשיכים לשלוח לי את העיתון, ואני נהנה ממנו, אך לא שווה לי לשלם עליו את המנוי.
לאחר חצי שנה כך, אני שואל האם אני חייב לידע אותם? וכן האם אני חייב לשלם על התקופה שנהניתי וכמה?
בתודה, אברהם

תשובה:

שלום וברכה,

עליך להודיע שוב למערכת העיתון כדי שיפסיקו לשלוח.

על התקופה שהם שולחים אחרי שביטלת את המנוי אין חובת תשלומים, למרות שאתה נהנה מקריאת העיתון.

בהצלחה.

מקורות:

יש להודיע שהית על ההפסקה, מאחר ויתכן ויש טעות ויש בהודעה מצוות השבת אבדה.

אחרי שביטלת את המנוי הרי פירשת שאינך משלם עבור העיתון, ולכן גם אם שולחים ואתה נהנה אין תשלום של נהנה אם הודיע מראש שאינו משלם כמבואר בערוך השלחן סימן שעה סעיף יב.