חשיבות שלימות הבית היהודי

שאלה:

אני ובעלי רוצים להתגרש ומהמצב הלא נעים הזה ולא עשיתי הפסק כבר עבר שבוע ואחרי שבוע רק עשיתי הפסק האם יכולה לטבול כדי לקיים את המצווה לפני הגרושים

תשובה:

שלום וברכה

הרשי לי בבקשה לחרוג מעט מהשאלה המדוייקת שלך. איך שאני רואה את התמונה, אם אתם במצב כזה שדוקא יש לכן חשק להיות יחד "ולקיים את המצוה"… אז המצב ביניכם חד משמעי עדיין הפיך, ויש מקום לשלום בית, דא עקא שהעולם המערבי היום מחנך אותנו שחיי נישואין זה סוג של השתמש וזרוק… היהדות מחנכת אותנו ממש לא כך! המגרש את אשתו ראשונה מזבח מוריד עליו דמעות! השכינה קדושה בוכה על כל גט! בית יהודי זה נצח, זה איחוד של נשמות, רק במצבי קיצון מוותרים ומתגרשים, אבל כל עוד יש סיכוי לשקם, בהרבה עמל ויזע, להשקיע המון בלהבין מה כואב ומה קרה ומה השני צריך ולתת ועוד לתת, לא מוותרים! נלחמים על הבית. לכו לייעוץ מעמיק ותנו עוד צ'אנס. כחלק מזה את כמובן יכולה לעשות הפסק טהרה ולטבול.