הדלקת נרות שבת כשאוכלים בבית אחר

שאלה:

שלום כבוד הרב, במקרה שבו משפחתי הולכת להתארח בליל שבת אצל משפחה אחרת בעירנו אבל אנחנו חוזרים לישון בבית, במקרה שבו מדליקים נרות שעווה ואין אפשרות שהם ישארו דולקים עד שנחזור לבית, יהיה מותר להדליק נרות עם ברכה לפני היציאה מהבית? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

מכיון שכשתחזרו הביתה הנרות כבר לא יהיו דלוקים, אפשר להדליק בבית שלכם רק אם מישהו מבני הבית ישאר בבית לכמה דקות לאחר שהתחיל להחשיך בתוך הבית ויהנה מאור הנרות.

אם אתם עוזבים את הבית לפני הזמן הזה, הדין מתחלק בין בני אשכנז לבני ספרד.

בני אשכנז מדליקים נרות בבית של המארח בברכה (ע"פ שיטת הרמ"א רס"ג סעיף ח'). בני ספרד לא נוהגים להדליק בבית של המארח (ע"פ שיטת השו"ע רס"ג סעיף ח'), אלא לשיטת רב עובדיה יברכו על הדלקת תאורת החשמל בביתם, ואילו לשיטת האור לציון אין לברך על הדלקת תאורת החשמל בביתם אלא יברכו על הדלקת פנס עם בטריה שמונח במקום שיאיר להם.