פונדקאות כתשובת המשקל להפלה

שאלה:

שלום כבוד הרב, האם אישה יהודיה גרושה שיש לה כבר ילדים, יכולה להיות אם פונדקאית וזה ישמש לה כתשובת המשקל להפלה שעשתה בעבר ?

תשובה:

שלום רב,

גרושה שהיא בעצם כבר פנויה יכולה להיות פונדקאית עבור אישה אחרת, ואין ספק שזה מצווה גדולה. רבים מאד ממתינים להשיג פונדקאית יהודיה פנויה. האם זה תשובת המשקל להפלה בעשתה בעבר? קטונתי ואני לא מבין בתשובת המשקל, אבל זה ברור שאני מניח שיש קושי רב להיות פונדקאית, הסכום שמקבלים עבור זה ממש נמוך לעומת המאמץ ולכן כאשר המניע הוא חסד ומצווה רבה לסייע אין ספק שזה יעמוד לזכותך.

הרבה הצלחה