ריבית בהלוואת בעלים

שאלה:

נכנסתי לשותפות בחנות אינטרנטית עם עוד 34 שותפים לאחר מכן נודע לי שחלק מכסף ההשקעה ניתן לחנות לצורך קניית סוחרה ופרסום תחת הכותרת הלואת בעלים לצורך תשלום מס מופחת שאלתי האם יש בזה איסור ריבית או שכיוון שאני אחד מהבעלים אין זה נחשב הלואה כלל

תשובה:

שלום וברכה,

הלוואה שנלקחה מהכסף של השותפים לצורך החברה של השותפים אין בכך איסור ריבית, ודינו שווה לאדם שמלווה לעצמו. ולכן הלוואת בעלים שנלקחה מכספי החברה אין בכך איסור ריבית.

בהצלחה.