תשלום ריבית – מה עושים?

שאלה:

שלום וברכה, התאחרתי בתשלומים שונים (ארנונה, חשמל, מים וכדו') ונודע לי כי התחייבתי בכך בתשלום של ריבית. שמעתי בחצי אוזן מת"ח חשוב שאמר שיש בכך בעיה של ריבית. רציתי לדעת אם אכן יש בכך בעיה של ריבית וכיצד בפועל אפשר לשלם זאת בצורה כשירה לחלוטין?
תודה וישר כח על האתר המדהים והנפלא שלכם, המשיכו לעשות חיל!

תשובה:

שלום וברכה,

איחור תשלומים שגורר ריבית יש בזה איסור ריבית, כדין כל ריבית דרך מקח שאסור מדרבנן. אם קרה מקרה והתאחר בתשלום, מותר לו לשלם את הריבית, מאחר ואם לא ישלם יצטבר ריביות נוספות ובסופו של דבר הריבית תשולם בעל כורחו.

בחברת חשמל ומים יש היתר עסקה יש להקל בדבר בפרט אם אירע איחור בשוגג.

בהצלחה.