ערלה – הלעיטהו לרשע וימות

שאלה:

במשנה ובגמרא, מובא הדין של הליעטהו לרשע וימות,לגבי ערלה וכיון שערלה חמור אצל הגזלנים למה אין מצוה להוכיחם ולהצילם מאיסור ערלה וגזל וכל ישראל ערבים זה לזה אם נא אפשר תשובה עם מקורות תודה.

תשובה:

הרעיון של הלעיטהו לרשע וימות, הוא שלא לכל אדם יש את הזכות שיטרחו עבורו להצילו מן האיסור, אדם שגוזל את הבריות ונוהג בצורה כה לא הגונה אין לגביו חיוב תוכחה, ועונשו שישא גם בעוון הערלה… חיוב תוכחה הוא חלק מהמצוה שבין אדם לחברו ולא כל אדם זכאי ליחס ידידותי זה…