ספרי קודש ישנים של אנשים שנמצאו בבית הנפטר

שאלה:

שלום וברכה.
אדם שנפטר לפני שש שנים ויש בבית שני ארגזים עם ספרים חלקם של בתי כנסיות שונים וחלקם כתוב עליהם שמות של אנשים פרטיים.
האם לאחר הרבה שנים יש ייאוש והספרים הפקר או חייב להחזירם לבתי כנסיות ולאנשים הפרטיים? ואם לא יודע למי להחזיר. מה יש לו לעשות?
בברכה, ויקטור בוחניק רחובות.

תשובה:

כיון שיש שמות של בתי כנסת ואנשים פרטיים יש לעשות כל מאמץ להחזיר אבדה לבעליה, ואין כאן שום יאוש והפקר, ואדרבה, לא הייתי משתהה עם זה אפילו רגע אחד, מי יודע אם הנפטר מוצא מנוחה בעולם הבא כאשר תחת ידו נשאר רכוש של אנשים אחרים, הייתי עושה מבצע כבר היום…

חג שמח ובשורות טובות.