מתנה לאשתו במועד כאשר הם בתהליכי גירושין

שאלה:

שלום רב,

בשו"ע או"ח תקכ"ט סעיף ב פוסק שחייב לקנות מתנה לאשתו במועד.
שאלתי בזוג פרוד לקראת גירושין שאינם חיים יחד באותה דירה, האם פטור ואם כן מה המקור שפטור.
כמו כן אם יש נפקא מינא במצב שבו הזוג לקראת גירושין אבל עדיין חיים באותה דירה.

תודה!

תשובה:

אינני יודע לומר מקור לשאלה זו, אבל פשוט בעיני, שכיון שהטעם לקניית המתנה הוא "ושימח את אשתו" ראשית יש לבדוק אם זה בכלל משמח אותה לקבל ממנו מתנות… שנית, זה בודאי חלק מחיובי האישות שביניהם, וככל שחיובי האישות בטלו מאחר שכבר אינם גרים יחד ואינו חייב בעונתה וממילא גם בשאר הדברים, כל יחס האישות שביניהם אינו קיים.

שיהיו בשורות טובות ישועות ונחמות.