ליל טבילה בסוכות – האם חייב לחזור לסוכה?

שאלה:

האם בליל טבילה הבעל צריך לשוב לישון בסוכה או שמותר להישאר לישון עם אשתו בבית?

תשובה:

אחרי קיום מצות עונה אין חיוב לחזור לסוכה ואפשר לישון בבית, אבל כמובן כל חוזר לסוכה קדוש יאמר לו, ומי ירצה להפסיד מצוה יקרה וחביבה זו.

מקורות:

משנה ברורה תרלט יח.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. נכון מאוד, זה רגשת הלב, יש לי תחושה שבימיהם הסוכות היו בחוץ והיה קר יותר וכו', אבל מי שיש לו סוכה במרפסת ביתו, רק טיפה להתאמץ לקום מהמיטה וללכת, חבל להפסיד.

  2. ראיתי בכף החיים שגם כותב כך למרות שלא היה אצלו חם…אבל אני מבין את הסברה הפשוטה שאם אפשר גם להרוויח את קדושת הסוכה עדיף. הנושא כאן קצת רגיש לענד ותלוי בצער האשה.
    ישר כוח על הזמינות, עזרתם לנו מאוד