חול המועד

שאלה:

לכבוד הרב שמעתי מרב שאומר שמותר לתלות בגד על סכך ליבש אותו ואני מכיר שרק לנוי מותר עם זה נכון להתיר רציתי לדעת מנין היתר זה? תודה

תשובה:

כאשר זה נעשה לנוי זה לא פוסל את הסוכה, כאשר זה נעשה ליבוש הבגד זה פוסל את הסכך תחתיו וצריך לדעת היכן זה נעשה וכיצד ולכן הייתי מוצא מקום אחר לעשות את זה… כמו כן יש בזה חשש איסור של משתמש בעצי סוכה ולא כדאי.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כבוד הרב, הבנתי כוונת השואל לייבש את הסכך. וכוונת השאלה אם הסוכה כשרה כאשר הבגד מעל הסכך בכוונת לייבש את הסכך. מה ההלכה בזה?