סוכה העשויה כמו האות ה'

שאלה:

דפנות סוכה שנעשו כמין ה' כאשר יש צורת הפתח בחיבור של רגל האות ה לגג הה' האם כשרה?

תשובה:

מועדים לשמחה,

סוכה של שלש דפנות ויש חיבור של צורך הפתח בדופן השלישית לכו"ע זה בסדר. אולם אם אין חיבור של צורך הפתח למרות שיש שיעור של ז' טפחים או יותר של הדופן השלישית אלא שהיא רחוקה מהדון השניה כפי שציינת את האות ה', הביא בספר הלכות חג ובחג פרק ה' אות ג' מחלוקת בזה בין הפרי מגדים, הגר"א והמשנה ברורה שמכשירים לבין החזו"א שדעתו שבכל זאת צריך צורת הפתח.:

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה על התשובה,
    אם הבנתי נכון הדבר נכון גם במקרה שהאויר בין גג הה"א לרגל שלה גדול מ7 טפחים ?
    האם ניתן להחשיב את המסגרת ברזל של הסוכה כצורת הפתח במקרה זה ?