כתיבה אלקטרונית בחול המועד

שאלה:

האם מותר לכתוב במחשב בצורה של כתיבה שיש מסך מיוחד שמעביר עליו עט מיוחד בצורת כתיבה וזה כותב את זה בתוך המחשב?

תשובה:

אינני חושב שיש חומרה מיוחד בגלל שזה נעשה באופן שדומה לכתיבה, הסיבה לכך שכתיבה במחשב אינה נחשבת כתיבה, היא בגלל שהתוצאה היא אורות חשמליים ולא כתיבה של ממש – דיו על נייר. לכן, ככל שגם כאן אין חומר כתיבה וזה פועל כמחשב רגיל – יש להקל.

מקורות:

ראה עוד כאן

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. באמת מצינו כן לעניין שבת.
    השאלה היא אם כך הוא לגבי איסורי חול המועד, שכן הטעם הוא כדי שיעסקו ישראל בתורה ולא בדברים אחרים ולא יהיו טרודים מדברי החול אלא רק שמחה סעודות תורה, ואולי זיל בתר טעמא.
    מה דעתכם?