ישיבה מתחת לשרוולי מזגן בסוכה

שאלה:

שלום. מה הדין בסוכה שהכניסו דרך הדפנות שרוול מזגן לתוך הסוכה , והשרוול צמוד לסכך, האם מותר לשבת מתחת לשרוול הזה שהרי הוא חוצץ לכאורה בין הסכך לאדם היושב. תודה רבה

תשובה:

אם השרוול הזה רחב שלושה טפחים ואני מניח שהוא רחב, אין לשבת תחתיו.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אוקי. כי בשוע (תרכז , ד) ובמשנ"ב לא מובא שאם לא לנוי צריך להזהר בג' טפחים.ובכלל למה המשנב שם היקל במנורה אפ' כשזה מעבר לד' טפחים, ואף עודד לעשות כך.

  2. הכלל מאוד פשוט, ככל שאין ההיתר של נוי, יש את הכלל הרגיל של סכך פסול שנחלקו בו הדעות אם אם פוסל ברוחב שלושה או ארבעה וזה אפילו הוא צמוד לסכך.