האם לא תחונם כולל שבח מבנים של גויים?

שאלה:

שלום רב.
האם לא תחונם כולל שבח מבנים שבנו גויים? (כגון, להצטלם עם מבנה בחו"ל)
בתודה מראש.

תשובה:

שלום וברכה,

בגמרא שבת לג, ב מבואר שרבי יהודה שיבח את השווקים וגשרים ןמרחצאות של רומי. ומכאן יש להוכיח שמותר לשבח מבנים וערים של גויים, ורק את הגוי עצמו אסור לשבח. אולם השפת אמת הקשה שם בסוגיא איך שיבח רבי יהודה בן גרים הרי יש איסור של לא תחונם. ותירץ שאמר את דבריו בלשון תימה. עכ"ד. ומדבריו נראה שפשוט לו שהאיסור של לא תחונם הוא גם שלבת את מעשיהם. אלא שדברי השפת אמת בביאור בגמרא הוא דוחק, שהרי מהמשך הגמרא שלא רצו להענישו נראה שהוא שיבח באמת. ולכן נראה להקל בדבר.

בהצלחה.