הידוק הסכך באזיקון

שאלה:

שלום לכם
יש לנו סכך לנצח שאנחנו מניחים אותו על קרשים המונחים לרוחב הסוכה.
על הסכך אנחנו שמים כמה קרשים לייסטים כדי שהסכך לא יעוף, נראה לי שבאופן הזה הסכך עומד ברוח מצויה.
השאלה האם אנחנו יכולים לקחת אזיקון ולהכניס בו את הסכך לקרש שעליו הסכך מונח, כך שזה מהדק את הסכך לקרשים הללו. האם יש כאן בעית מעמיד באיזקון, שהרי גם בלי האזיקון נראה שהסכך עומד ברוח מצויה.

תודה

תשובה:

אם הוא עומד בלאו הכי ברוח מצויה – מותר, רק תהיה בטוח שזה כך.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. ולו יצויר שרואים שהסכך לא עומד ברוח מצויה, ורוצים כעת אחרי שהידקנו את הכסך באזיקונים להוסיף כמה הידוקים עם חוטי פשתן/חוטי תפירה, ובאמצעות הקשירות האלה ודאי שכעת זה עומד ברוח מצויה, הדבר מותר? דהיינו האם יש בזה בעיה של תעשה ולא מן העשוי? ישר כח.