סוכה תחת האילן

שאלה:

אדם שעשה סוכה תעת עץ וראה בחום היום שחמתה מרובה מצילתה ואחכ סיכך כמו שצריך האם סוכה כשרה? תודה

תשובה:

שלום וברכה

1. לדעה השניה בשו"ע סי' תרכו, לא די בכך שהסוכה צלתה מרובה, אלא צריך גם שתהיה צילתה מרובה בסכך שאינו מכוון כנגד הענפים למעלה, כלומר שגם אם לא היה שם את הסכך באותו מקום שמכוון כנגד הענפים וגם לא היה אילן היתה צילתה מרובה בסכך הנותר בסוכה.

2. בדיקה זו לא די שתהיה בכך שיש שמש בסוכה, כי בדרך כלל ובהרבה שעות ביום השמש באה מן הצד, ולפעמים גם אם האילו עצמו יש בו סכך מרובה, מחמת גובהו אינו נותן כמעט צל בסוכה אבל זה לא עוזר, צריך לבדוק מה היה הצל אם הסכך הזה של האילן היה מונח על הסוכה עצמה מה היתה התוצאה.

חג שמח.