סיכה ביום כיפור, טבילה במוצאי כיפור

שאלה:

שלום וברכה,
אשתי בשבעה נקיים, מורה הוראה הורה לנו להפחית בבדיקות מחשש לפצע והדריך אותנו ששעה לפני הבדיקה למרוח שמן תינוקות, העניין הוא שהיום השביעי חל ביום כיפור ושאלתי א' האם ניתן למרוח שמן תינוקות לפני הבדיקה ביום כיפור, ב' האם יש דינים מיוחדים לטבילה במוצאי כיפור
תודה רבה
וגמר חתימה טובה

תשובה:

לכאורה אין למרוח שמן תינוקות ביום כיפור משום איסור סיכה. טבילה במוצאי יום כיפור דינה ככל טבילה במוצאי שבת, עושים חלק מההכנות היום בצהריים, והשאר – העיקר במוצאי התענית, ביום כיפור עצמו כמובן כלום.

גמר חתימה טובה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אז מה ניתן לעשות כדי שהבדיקה תצא טוב בלי בעיות של הפצע, אני לא יכול לחשוב על אפשרות שהבדיקה לפני הטבילה לא תצא טוב, (היא לא עשתה בדיקה בשלישי רק הפסק טהרה ויום ראשון)
    תודה רבה

  2. ראשית היא יכולה לעשות עכשיו במקום בשלישי, וזה אפשר גם עם שמן, ולגבי יום כיפור עצמו אין לי פתרון, זה לא בהכרח יבטל את השבעה נקיים []אם תעשה היום] כיון שיש לה במה לתלות, מקסימום ידחה ביום אחד. אין לי עוד פתרון, תשאלו עוד רב אחר.