למה קיימים פילוג ושנאה בעם ישראל?

שאלה:

בית המקדש הראשון והשני נחרבו בגלל שנאת אחים! בגלל שאחד שנא את השני אז העמים האחרים הצליחו להרוס אותנו

ובגלל זה סולקנו מארצנו והיום עומדת כיפה איסלמית במקום בית המקדש ואנחנו מתפללים לאיזה קיר מסכן!

אני לא מבין העם הזה לא לומד??

כל הזמן תהיה שנאת אחים ונמשיך להיות מפולגים??

אולי דיי כבר? באמת!

אחד על השני אנחנו אריות

אבל אנחנו מול העמים אחרים מפחדים, אם היינו עם אחד ביחד היינו כובשים את ירושליים כולה ואת יהודה ושומרון אבל אנחנו מחולקים אחד שונא את השני ואז עולים כל מיני נציגים מהעם שמחזירים שטחים, חותמים על הסכמים לא טובים והורסים את המדינה

נמאס לי מהעם הזה

כמו שנאמר "עם נבל ולא חכם"

אני רואה רק שנאה בעם הזה אחד שונא את השני

סטרייטים שונאים הומואים ולהפך
דתיים שונאים חילונים ולהפך
נשים שונאות גברים ולהפך
אשכנזים שונאים מזרחים ולהפך

באמת די כבר! כולנו יהודים! כולנו עם אחד! אי אפשר שנקבל זה את זה?? שכולם יחיו בהרמוניה?? שכל אחד יחייה את החיים שלו, למה כל הזמן לפלג למה לשנוא??

בנוגע לקהילה הגאה, הם רוצים להתחתן? הם רוצים פונדקאות? תנו להם!

בנוגע לחרדים, הם רוצים שיום שבת יהיה יום סגר כללי? תנו להם

הם רוצים לאכול לא כשר ולהתחתן בצורה אזרחית? תנו להם!

שכל אחד יחייה איך שהוא רוצה ולא ימנע מהשני לחיות איך שהוא רוצה!

וכל המנהיגים והנציגים שלנו לא עוזרים, ההפך! הם רק מחזקים את הפילוג ולכן אנחנו רק נחלשים

אם המצב הזה לא ייגמר גם המדינה הזאת תושמד ונסולק שוב מארצנו

זה כבר קרה כמה פעמים ואנחנו לא לומדים לקח, אין סיבה שזה לא יקרה שוב פעם, הכל תלוי אם השנאה הזאת תימשך או לא

תשובה:

אני לא פוגש שנאה כל כך רק הרבה אהבה, ולחיות צריך רק כמו שהתורה מצווה אותנו.

שנה מבורכת.