האם אפשר להקים בית כנסת בהר הבית?

שאלה:

האם אפשר להקים בית כנסת ליד כיפת הסלע בהר הבית? או אפילו בית מקדש ליד כיפת הסלע??

או שחייב את בית המקדש על האבן עצמה?

אבל עד שבית המקדש ייבנה על ידי אלוהים או המשיח אי אפשר לבקש לבנות בית כנסת צמוד לזה?

תשובה:

בית המקדש יש לו מקום מדוייק, אין לנו שום ענין לבנות שם בתי כנסת, בתי כנסת לא חסר לנו, רוצים בית מקדש, מה גם שעלייה להר הבית בלי טהרת פרה אדומה במקומות מסוימים יש בה חיוב כרת.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. הרב ראיתי כתבה על מספר אנשים שמצאו פרה אדומה לטענתם והם מחכים שהיא תגדל כדי שיוכלו להשתמש באפר שלה ולעלות להר הבית.
    האם זה בכלל מותר??

  2. קטונתי מלהביע דעה, אני יודע שהם מגייסים ת"ח מופלגים להכיר בענין זה, כמובן זה חייב להעשות רק אחרי החלטת פוסקי ההלכה המובהקים שבדור, הלכות פרה אדומה קשות ולא מספיק ידועות וחלילה לבוא לידי מכשול של טומאת מת או הקרבה שלא כדין.