טפח באשה ערוה

שאלה:

האם מותר לגבר לברך ברכה כנגד אשתו אם השיער/ברכיים/מרפקים מגולים?

תשובה:

שלום וברכה

כאשר מדובר במקומות המכוסים בדרך כלל אסור, וגם אשה אחת כנגד חברתה אסורה באופן זה, טפח באשה ערוה ואין לזה קשר עם איסור הרהור.

מקורות:

ראה שו"ע ומשנה ברורה בתחילת סי' עה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יסלח לי כבודו מועתק לשון ספר ילקוט יוסף
    יא. מותר לאשה לקרוא קריאת שמע ולברך נגד טפח מגולה של אשה חבירתה אף על פי שדרכה לכסותו. וכן נגד טפח מגולה בבשרה שלה. שאין דין "טפח באשה ערוה" נוהג בנשים בינן לבין עצמן, כשם שאין איסור לאיש לקרוא קריאת שמע ולברך נגד טפח מגולה של חבירו. [ילקו"י, מהדורת תשס"ד, ספר על הלכות פסד"ז, עמוד תרסט. סי' עה הערה יא. שאר"י ח"ב עמוד ריח] .
    פסק זה הוא דלא כהמשנה ברורה שהרב הביא במקורות?

  2. למעשה לא דייקתי, הרמ"א שם הוא שאוסר על פי דברי הרא"ש, והמשנה ברורה שם הביא שהרשב"א חולק ונראה מדבריו שהעיקר להקל כדעת הרשב"א.