שליח שהשיג הנחה – למי ההנחה

שאלה:

בסד
אדם שעובד והמעסיק נותן לו לקנות כלים חומרי צבע וכדומה בכסף מזומן של החברה והעובד קונה במחירי הנחה היות ומכירים אותו בחנויות אלו וגובה מהמעסיק מחיר מלא למשל גלון צבע עולה 300 קונה ב 100 ומשלשל לכיסו 200 שח רווח האם מותר האם אסור ואם אפשר מקורות תודה שנה טובה.

תשובה:

שלום וברכה,

שליח שקונה מוצרים עבור המשלח, והשליח מכוח כישוריו וקשריו קיבל הנחה, לא יכול לגבות מהמשלח יותר מהסכום שהוציא, והרווח למשלח. ואם השליח טרח עבור ההנחה יוכל השליח לדרוש שכר טרחה בלבד.

ולכן השליח שקנה מ100 במקום 300 צריך להחזיר למשלח 200. ויוכל לדרוש שכר קטן לפי הטרחה שטרח.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן במקורות בהרחבה.