תשלום לאדאיכלית

שאלה:

אחרי ששילמתי לאדריכלית שהכינה תכנית יפה לבניה
התברר לי שחסר פירוט מדוייק בכדי לערוך תחרות שוק מקצועית
לשם כך פניתי לעוד אדריכלית במטרה שתערוך לי פירוט מדוקדק של הכל
האחרונה החזירה לי טיוטה בה היה חסר הרבה פרטים ואפי' מרפסת..
דרשה לקבל את רב הכסף ( ואם יהיה תיקונים תשלים ..)
אני הסברתי לה שכל העבודה מבלי שתהיה מושלמת וסגורה הרמטית לא שווה כלום כי הרי כל המטרה שפניתי אליה היה על סגירת פינות
ואז התחילה לתקוף
אני הבנתי שתעיתי בכתובת וניתקתי קשר איתה
האם אני חייב לה משהו?

תשובה:

שלום וברכה,

ודאי שאין חובה לשלם לאדריכלית לפני שסיימה את כל העבודה, או לפחות את רוב העבודה.

במקרה שלך שנוצר סכסוך ונתק, אם האדריכלית הועילה לך בעבודה שלך – היא קדמה לך את התכנית, עליך לשלם לה על מה שהיא הועילה לך. [תשלום חלקי לפי מה שהועילה לך]. ואם בפועל היא לא קדמה לך שום דבר ולא הועילה לך, אין עליך חובת תשלום.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

תגובה 1