שינה על בטן / שימוש בחפצי נפטר

שאלה:

יש לי בעיה של קרי לילה שמעצבנת אותי .

אני יושן עם ציצית , אומר קריאת שמע שעל המיטה , לא מסתכל בתמונות אסורות וזה עדיין מגיע ….

הבנתי שעדיף לישון על הצד , אבל הבעיה שלי שאני מורגל מגיל קטן לישון על הבטן ואם אני מנסה לישון על הצד אני פשוט לא נרדם .

האם כבוד הרב מכיר עוד שיטות להנצל מקרי ??

2. סבתא שלי נפטרה לפני שנה והבנתי שאסור לנגוע בחפצי הנפטר אם עוד לא מלאו שנה לפטירתו .

אמא שלי שלא מקפידה על זה , כנראה נכנסה לחדר שלה , לקחה משם מין מחשב כף יד כזה ומין כרטיס נטען כזה שטעון בו כסף לקנות דברים .

אני לקחתי את המחשב כף יד והכרטיס ושמתי אותו במקום כלשהו בבית הנפטר .
עכשיו עברה שנה ורציתי לדעת האם אפשר לקחת את הטאבלט והכרטיס ? ( חשוב לציין שסבא שלי גם גר בבית הזה , האם אני צריך לשאול אותו לפני ? ).

3. אתמול ההורים עשו סדר בחדר של הנפטר עוד פעם ומצאו עוד כרטיסים טעונים בכסף והביאו לי , האם מותר לי להשתמש בכרטיסים האלה ? ( עברה כבר יותר משמה מה פטירה )

תודה

תשובה:

שלום וברכה

חייב להתרגל לא לישון על הבטן, באופן ודאי זה מה שגורם לקרי.

אין כל בעיה להשתמש בחפצי הנפטר גם בתוך השנה, לחינם נמנעתם מכך… הדבר היחיד שאני מכיר זה מנהג לא ללבוש נעליים של הנפטר, וגם בזה יש סוברים שמדובר דוקא בנעליים שהיו עליו בעת הפטירה…

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שאלה
    האם אני למשל שלצערי הורגלתי לישון על הבטן וזה לא גורם לי לקרי ח"ו. מותר לי להמשיך לישון על הבטן?
    נ.ב. לע"ע אני ממש משתדל להפסיק עם ההרגל