עישון קנאביס רפואי ביום טוב

שאלה:

אני צורך קנאביס רפואי ורציתי לדעת לגבי יום טוב האם אפשר לעשן בבאנג מכשיר שדומה קצת לנרגילה כאשר הטבק נופל מהמבחנה למים עם קצת ניצוצות של אש

תשובה:

שלום וברכה

נראה שעישון קנאביס רפואי הוא ודאי לא דבר השווה לכל נפש, ואסור לעשות זאת ביום טוב. מה שהתירו לצורך רפואה לחולה הוא רק האיסור של שחיקת סממנים אבל איסור הבערה שלא לצורך באופן שאינו עומד בגדרים הרגילים של יום טוב, אין מקום גם להתיר לצורך שיכוך כאב לחולה שאין בו סכנה. כך נראה.

רפואה שלמה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אבקש להתייחס לגוף השאלה כמו שמותר לעשן נרגילה או סיגריה כך מותר לצרוך נניח טבק במכשיר כמו נרגילה מה ההלכה אומרת לגבי האפר מהטבק שנופל למים ?

  2. אם זה לא פסיק רישא שיקרה מותר, אם זה פסיק רישא זה לכאורה אסור, אבל אינני יודע מדוע אתה מבטל מה שכתבתי, מעבר לכך שכל עישון אינו שווה לכל נפש בזמנינו ולדעת רוב הפוסקים אסור לעשן בזמנינו ביום טוב, בקאנביס רפואי יש חומרה נוספת, כי זה ודאי לא שווה לכל נפש!