לנסות טסטרים ללא כוונת רכישה

שאלה:

אם ניסיתי טסטרים של בשמים בלי כוונה לקנות , איך אני מחזירה את הגזל?

תשובה:

שלום וברכה,

אין איסור לנסות טסטרים – גם אם לא מתוכנן לרכוש. המוכר מסכים שישתמשו כדי שיתרשמו ואולי הקונה יחליט כן לקנות בפעם זו או בפעם אחרת. ולכן שימוש סתמי לא מחייב בתשלום. אולם קונה שבודק טסטרים כדי לדעת מה להזמין באנטרנט או לקנות בחנות אחרת זולה, מסתבר שיש בזה איסור גזל.

במקרים שיש איסור גזל צריך לשלם את המחיר של ההשפרצה בלב – מחיר קטן מאוד. וניתן לשלם על מוצרים בחנות בשווי של הגזלה ואח"כ להחזירם למדף.

בהצלחה.