שינוי בצינור של הבניין כדי למנוע סתימות

שאלה:

קו ביוב שיורד מהקומות העליונות עד לדירה בקומת הקרקע וממש בתוך הדירה בקומת הקרקע הוא מתעגל ב90 מעלות לכ 30 סמ ושוב מעגל ב90 מעלות כלפי מטה בדיוק כאן מתחבר אליו ממול בקו ישר עוד צינור של השירותים בקומת הקרקע וזה מייצר כל הזמן סתימות הוצע לנו פתרון על ידי מומחים לפתור את הבעיה השאלה על מי התשלום על וועד הבית או הדייר עצמו?
תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה,

אני מבין מהשאלה שרוצים לערוך שינוי בצינור פרטי של הדייר התחתון. ולכן אם הדייר התחתון עשה שינויים מהבנייה והתקין צינור שגורם לסתימות, עליו לשלם את השינוי בצינור כיון שהוא הגורם לסתימות. אבל אם השכן התחתון לא שינה כלום מהבנייה אלא הקבלן בנה כך את הבניין, לא נוכל לכפות עליו לשנות את הצינור על חשבונו, כיון שהוא לא שינה מהתכנית של הבנייה. ובאשר לטענה שנגרם סתימות ברכוש המשותף, הרי שעליהם מוטל ההוצאה של שינוי הצינור.

בהצלחה.