בדיקה רפואית בצום גדליה

שאלה:

יש לי בדיקת גנטית לעשות ביום צום שמחרת ר"ה האם אחרי הבדיקה אני צריכה לשתות ואם כן האם לדחות הבדיקה

תשובה:

שלום וברכה

אני לא רואה סיבה למה אחרי הבדיקה צריך לשתות, אחרי הבדיקה זה כבר אחרי… אם מאיזו סיבה חובה לשתות והבדיקה דחופה ולא ניתן לדחותה, כיון שאת אשה ויש קהילות שנהגו שנשים לא צמות צום זה, את יכולה בשעת הדחק [אינני יודע מה מטרת הבדיקה] להקל, אבל בכל מקרה שאינו דחוף מאוד אין לבטל את הצום.