אני מרגיש שהיצר מנסה להפיל אותי

שאלה:

שלום כבוד הרב .
אני כבר יותר מ80 יום לא מוציא זרע לבטלה , היו לי נפילות ב80 יום האלה של קרי לילה , אבל זרע לבטלה עצמו לא הוצאתי ואת התחושה הכיפית הזאת שהמוח מוצף בדופמין בעקבות הוצאת זרע אני כבר לא זוכר .

כבוד הרב אני מרגיש שמאז שנכנסתי לספירה של ה80 יום +
פשוט בכל חור , בכל פינה ובכל מקום שאני דורך יש בחורות לא צנועות .

אני פונה שמאלה – יש בחורה
פונה ימינה – יש בחורה

עובר את הראשונה הבחורה הראשונה , פתאום מופיעות עוד 2 .
עובר אותן, פתאום מופיעות עוד 3 וככה הלאה וזה ברמה שזה לא נגמר .

ואני ממש מרגיש שמישהו מנסה להפיל אותי וכל כך רוצה להדליק אותי בכוונה רק בשביל שאני ישפוך זרע .

האם יש משהו בדבריי או שאני כנראה מדומיין ?

תודה רבה

תשובה:

זה קצת דמיון, וזה נובע מסיבה מאוד פשוטה. כדי לנצח את היצר באמת, לא מספיק הסור מרע, להמנע מהוצאת ז"ל, אלא עשה טוב, להיות שקוע יותר בחיים רוחניים, להקדיש זמן ללימוד, אבל לא קריאת טקסטים שאתה לא מחובר אליהם, אלא משהו שאתה אוהב, ולימוד מעמיק שיחבר אותך לענין ותרגיש שאתה מתקדם בו, ואז כשהראש מתמלא בקדושה מתקיים באנו, בראתי יצר הרע, בראתי לו תורה תבלין! לכן זכית ועשית מעשה גדול כזה להתנער מהיצר, אל תרפה, תמשיך הלאה לשלב הבא. חז"ל אמרו "אם פגע [פגש] בך מנוול זה [היצר הרע] משכהו לבית המדרש"!

בהצלחה רבה