לא ידעתי שצריך לשלם בנסיעה על שני ילדים

שאלה:

שלום
גילינו לפני מספר ימים שנסענו עם התאומות שלנו שכיום בנות שנה , מאז שנולדו במשך שנה , באוטובוס או רכבת קלה , ולא ידענו שצריך לשלם על שני ילדים מתחת לגיל שנה כרטיס אחד, עד אחד הנהגים הביא זאת לידיעתנו, מה עושים ? האם צריך לפנות לחברת אגד לפניות הציבור שלהם ולשאול איך וכמה לשלם? אין לי הערכה כמה פעמים במשך שנה עלינו עם העגלת תאומים לאוטובוס או לרכבת הקלה , אודה לתשובתכם
מה הגדר של הגזל כאן ? ואיך אני משיב אותו ….

תשובה:

שלום וברכה,

החיוב לשלם עבור שני ילדים רק כשיש מלווה אחד. אבל אם שני ההורים נועים עם שני ילדים, נחשב לשני מלווים ואין חובה לשלם עבור הילדים.

אם נסעת לבדך עם שני ילדים קטנים ואינך יודע כמה פעמים נסעת, לפי הלכה אם יודע שחייב ואינו יודע כמה חייב, משלם את החלק שבטוח חייב ועל השאר פטור, והש"ך פסק שפטור על השאר גם לצי"ש.

הטוב ביותר שתשאל בפניות ציבור, ואם יימחלו לך לגמרי זה הטוב ביותר.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן עה סעיף יח שתי דעות במחבר גבי חייב אני ואיני יודע כמה חייב וראה ש"ך שם.