איך משנים מאזן כוחות בין יצר הטוב ליצר הרע?

שאלה:

שלום,
שאלה ממש דחופה
מה עושים כשיש רק 1 אחוז יצר טוב ו99 אחוז יצר הרע באמת אין סיכוי כי זה משהו בגוף שה' עשה לי וזה באמת לא תלוי בי וזה נורא קשה לי ביומיים מסויימים להתמודד

תשובה:

שלום וברכה

ביצר הטוב ויצר הרע יש כלל מאוד פשוט, מי שאנחנו מאכילים ומשביעים יותר, הוא גדל ומתפתח. אם נשביע את היצר הטוב הוא יגדל על חשבונו של היצר הרע, ובהמשך יהיה קל יותר ויותר, ואם ננהג להיפך, יהיה קשה יותר בהמשך. כלשון הגמרא משביעו רעב. כלומר ככל שנשביע את היצר יותר כך הוא יהיה יותר רעב וירצה עוד… ועלינו מוטל לבחור את מי להשביע…

הבחירה בעיקרה היא שקולה, אם את מרגישה שכרגע היצר הרע חזק מהיצר הטוב, סימן שהיתה טעות בבחירה וצריך לשנות את זה, וכך ישתנה גם מאזן הכוחות…

שנזכה להצליח!